top of page

(4/4) Voelt goed: vrijwilliger zijn

Na de chemotherapie volgde een operatie en vervolgens vijf jaar hormoontherapie. Rustig aan begon ik weer met werken. In het begin bleef ik nog buiten de zorg voor borstkankerpatiënten, omdat ik dat te confronterend vond. Na een tijdje ben ik weer teruggekeerd als oncologieverpleegkundige. Doordat ik nu naast professional ook ervaringsdeskundige was begreep ik de patiënten nog beter als ze zeiden wat ze voelden of dachten. Het feit dat ik ten gevolge van de chemotherapie moe bleef en me moeilijker kon concentreren, heeft me uiteindelijk doen besluiten na veertig jaar te stoppen als verpleegkundige. Eén keer per week ben ik nu als vrijwilligster werkzaam op afdeling Oncologie. Ik ondersteun hierbij mijn oud-collega’s in hun werk. Dat voelt goed.


Door al deze gebeurtenissen ben ik de kleine dingen in het leven nog meer gaan waarderen dan voorheen. Als verpleegkundige, patiënt én vrijwilligster heb ik gezien hoe waardevol de projecten van de Vrienden zijn. Het gaat nu goed met me, ik ben een heel dankbaar mens.”


Wilt u Stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren


Recent Posts

See All
bottom of page