top of page

4/4 Heart Pillow van de Vrienden

Updated: Jul 13, 2021

Direct na de operatie kreeg ik een Heart Pillow, een hartvormig kussentje gemaakt door een vrijwilligster met financiële ondersteuning voor de materialen van stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Ik heb er maanden mee geslapen. Je mist toch wat bij het liggen, dat kussen vult het op zodat je toch op een natuurlijke manier en zonder pijn kunt liggen. Deze Heart Pillow bood mij steun, letterlijk en figuurlijk, vlak nadat ik iets heb moeten afgeven.


Leven weer oppakken

Na mijn operatie volgden bestralingen en immunotherapie, gericht op het afweersysteem. Tussen de behandelingen door pakte ik mijn leven weer op. Het was daarom fijn dat mijn behandeling in het Maasziekenhuis in Boxmeer kon, lekker dichtbij. Vier weken lang ben ik elke werkdag bestraald. Op 14 januari 2020 was mijn laatste immunotherapiebehandeling. Toen stond het achtbaankarretje stil en kon ik eindelijk uitstappen. Mijn lichaam herstelde en in mijn agenda stonden geen ziekenhuisafspraken meer. Toen kwam het moment om alles te verwerken. Nu heb ik elk half jaar een controle, met gelukkig telkens goede berichten. Ik ben ‘schoon’. Ook al was het een ellendige periode, altijd voelde ik me op mijn gemak in het ziekenhuis. De artsen en de verpleegkundigen waren geweldig. Hun namen zal ik misschien vergeten, maar het gevoel dat zij me gaven in die zware tijd vergeet ik nooit.”
fotografie Jos Janssen


Wilt u stichting Vrienden van het Maasziekenhuis steunen? Kijk op www.vvhm.nl/doneren


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page