top of page

(3/4) Vrienden als hart onder de riem

Waar ik nog steeds emotioneel van kan worden is het feit hoeveel ik tijdens mijn ziekteproces heb gehad aan de projecten van de Vrienden van het Maasziekenhuis. Vooral het ‘Look Good Feel Better’ project gesponsord door de Vrienden, sprong er voor mij uit. Door de chemo was ik misselijk, kaal, had geen wimpers en wenkbrauwen en mijn gezicht was grauw. Tijdens de chemokuren voelde ik me echt op mijn lelijkst. Een vrijwillige beauty professional maakte me op en gaf tips hoe ik mijn huid kon verzorgen. Met een mooie pruik op zag ik de oude Anneke weer terug in de spiegel. Ook denk ik dankbaar terug aan de fijne handmassages en het mooie wolkenplafond op de uitslaapkamer. En natuurlijk de Heart Pillow, het hartvormige kussentje. Direct na de borstamputatie gebruikte ik die als bescherming van mijn wond om zwelling en oedeem tegen te gaan. Na mijn ziekenhuisopname gebruikte ik de Heart Pillow tijdens het autorijden, als bescherming tussen mijn lichaam en de autogordel. Letterlijk en figuurlijk waren deze kussentjes zo een hart onder de riem.


Recent Posts

See All
bottom of page