top of page

2/4 Biowalk-project vanuit het Maasziekenhuis

Door de ziekte viel ik twintig kilo af, dat was flink veel. Ik kwam bij een diabetesverpleegkundige en een diëtiste terecht in het Maasziekenhuis. Stapje voor stapje leerde ik met mijn chronische ziekte omgaan en nu is het iets wat bij me hoort en heb geaccepteerd. Gelukkig is de techniek rondom hulpmiddelen bij diabetes flink vooruit gegaan. Met een app op mijn telefoon, de LibreLink app, kan ik tegenwoordig mijn glucosegehalte bepalen zonder een vingerprik. Dat vind ik ideaal.


Tijdens een gesprek met de diabetesverpleegkundige werd gevraagd of ik deel zou willen nemen aan de Biowalk. Het Biowalk-project is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van stichting Vrienden van het Maasziekenhuis. Diabetespatiënten wandelen hierbij in de natuur onder begeleiding van een verpleegkundige. Ik reageerde direct positief. Mijn gezondheid staat voorop en ik hou van wandelen, heb het Pieterpad al eens gelopen en elke ochtend wandel ik een uur in de natuur.


Het Biowalk-project bestaat uit tien opeenvolgende groepswandelingen op zaterdagochtend. Ze starten twee keer per jaar. Vertrekpunten zijn wisselend in de regio. Voor de start controleert de begeleidende diabetesverpleegkundige de bloedsuikerwaardes van de ongeveer twintig deelnemers. De wandelingen hebben voor mij een dubbele werking. Ik kan met lotgenoten praten over mijn ervaringen met diabetes en tegelijkertijd de schoonheid van de streek proeven. De deskundige van de IVN die mee loopt wijst ons op de bloemenrijke weilanden, de kleurige heggen en vogelrijke struiken. Daar geniet ik van.”2 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page