top of page

1/4 Natuur als medicijn voor Theo Welbers

Toen Theo Welbers (75) de diagnose diabetes mellitus type 1 kreeg was dat een ingrijpende gebeurtenis. Met vallen en opstaan leerde hij leven met deze chronische ziekte. Elke ochtend een uur wandelen in de natuur doet hem hierbij zichtbaar goed.


Theo: “Veertig jaar geleden kwam ik vanwege een breuk in het Maasziekenhuis terecht. Daar werd ontdekt dat ik diabetes mellitus type 1 heb. Natuurlijk schrok ik hier flink van, maar helemaal als een verrassing kwam het niet. Ook verschillende ooms en tantes hebben diabetes, het zit in de familie. Ik moest direct beginnen met spuiten van insuline. Het moeten controleren van mijn bloedsuiker twee keer per dag en het spuiten daaropvolgend had destijds veel invloed op mijn leven. Ik werkte als monteur bij Océ, een bedrijf dat kopieermachines maakt. In mijn vrije tijd was ik actief in de maatschappij; dertig jaar ben ik voorzitter geweest van Jong Nederland in Bergen Limburg, de plaats waar ik geboren en getogen ben. Voor die jeugd- en jongerenorganisatie heb ik me onder andere hard gemaakt voor de komst van een clubgebouw. Daarnaast zat ik in de gemeenteraad. Als alleenstaande moest en moet ik nog steeds het huishouden draaiende houden. Kortom, het paste eigenlijk totaal niet in mijn leven, maar ik kon er niet omheen er was geen keuze. Dat was moeilijk.

0 views0 comments
bottom of page