top of page

(1/4) Een helpende hand

“Was ik er maar tien jaar eerder mee begonnen!” Zo begint Annie Verstraaten-Ermens (77) uit Sambeek te vertellen over haar vrijwilligerswerk in het Maasziekenhuis Pantein. In 1998 kwam deze oud-verzorgende via haar man Piet in aanraking met vrijwilligerswerk in het Maasziekenhuis.


Annie: “In eerste instantie vermaakte ik patiënten in de huiskamers met spellen doen, koken en bakken. Later bezocht ik patiënten aan bed. Toen zes jaar geleden werd gestart met het geven van handmassages door vrijwilligers aan patiënten was ik meteen enthousiast en meldde me aan. Een hele dag kregen we een cursus over de technieken van de handmassage. Met een fles olie onder de arm ging ik naar huis om te oefenen. Eerst gaf ik alleen handmassages, later werden ook de voetmassages geïntroduceerd.

Fotografie Jos Janssen


1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page