top of page

(1/4) Anneke van Elen

Als verpleegkundige op afdeling Oncologie van Maasziekenhuis Pantein wilde Anneke van Elen (61) uit Sint Hubert vooral veel betekenen voor haar patiënten. Toen ze zelf op haar eigen afdeling belandde met borstkanker was dat heftig. Maar ze had geen betere verzorging kunnen treffen. Na veertig dienstjaren heeft Anneke haar uniform aan de wilgen gehangen, maar ze is nog wekelijks als vrijwilligster betrokken op de afdeling Oncologie.


Anneke: “Met ontzettend veel liefde en plezier heb ik mijn werk als verpleegkundige gedaan. In 1978 startte ik als leerling-verpleegkundige bij het Maasziekenhuis. In de beginjaren werkte ik op de Klasse-afdeling waar toendertijd particulier verzekerde patiënten lagen met een diversiteit aan ziektebeelden. Hier heb ik veel ervaring opgedaan. Toen deze afdeling werd gesloten ging ik via Short Stay naar Oncologie. Tien jaar lang kon ik op deze afdeling echt iets voor de mensen betekenen. Door hen verzorging en begeleiding te bieden tijdens de mooiste, maar ook op de slechtste momenten in hun leven. Als verpleegkundige ben je op die cruciale momenten in iemands leven heel waardevol, dat gaf echt inhoud aan mijn werk.Recent Posts

See All
bottom of page