top of page

(1/4) Afgestudeerd en dan.. Corona

In 2018 begon Joyce van der Duijn (24) als leerling te werken op de Intensive Care van Maasziekenhuis Pantein. Met goed en wel haar diploma op zak viel zij direct in de eerste coronagolf. Een periode met moeilijke momenten maar ook van betrokkenheid en verbondenheid waar ze met trots op terugkijkt nu de zorg weer regulier is.


Joyce: “Ik ben een mensen-mens. Communiceren met patiënten, familieleden en het bieden van intensieve acute zorg aan ernstige zieke patiënten vind ik het leukste aan mijn vak als IC-verpleegkundige. Natuurlijk was corona alles behalve welkom, maar toch kijk ik met trots en een voldaan gevoel terug op mijn eerste jaar als IC-verpleegkundige. Dit is wat ik wil, dit werk maakt mij gelukkig en blij. En natuurlijk, soms was het gewoon ook echt moeilijk, vooral door COVID-19.


Onvoorspelbaar virus

Het moeilijkste vond ik de onzekerheid die COVID-19 met zich mee brengt. De ernstig zieke patiënten die me aankijken en vragen: “Komt het allemaal goed? Word ik weer wakker? Zorg je dat ik beter word zuster?’’ Vragen die worden gesteld vlak voordat we ze intuberen, aan de beademingsmachine leggen en alles overnemen. Het zijn woorden die me ontzettend raken. Zelf krijg ik tranen in mijn ogen omdat ik het gewoon niet kan beloven, al wil ik dit zo graag.


8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page